Vyjádření představitelů KSČM k znovuzvolení Zemana prezidentem ČR

27. 1. 2018

Vojtěch Filip, místopředseda PS PČR a předseda ÚV KSČM: Jsem rád, že mohu popřát Miloši Zemanovi k znovuzvolení prezidentem České republiky. Občané se rozhodli pro stabilitu, prosperitu a pokračování úspěšného rozvoje ve všech oblastech našeho života.

Petr Šimůnek: 1. místopředseda ÚV KSČM: Zvítězil zdravý rozum. Zeman zůstává prezidentem.

Josef Skála, místopředseda ÚV KSČM: V plebejském národě rozhoduje dolních deset milionů. Pohrdat jimi a pasovat se na muže horních deseti tisíc je krajně nemoudré.

Jiří Dolejš, poslanec a místopředseda ÚV KSČM: Zeman post prezidenta obhájil, ale těsně. Respekt k výsledku by měl zavazovat obě strany. Pokud ho 2/3 oprávněných voličů nevolilo, měl by sám otupit některé hrany, zamyslet se nad svým okolím a méně rozdělovat společnost kontraverzemi.

Pavel Kováčik, předseda Poslaneckého klubu KSČM: Profesoru Drahošovi se zdálo nepohodlné křeslo v televizní debatě, ani dolních 10 milionů občanů není podle jeho "noblesního" vkusu a já mám dojem, že ta prezidentská židle by mu vůbec neseděla, proto jsem rád, že mohu Miloši Zemanovi pogratulovat k dalším 5 rokům ve funkci prezidenta.

Miloslava Vostrá, poslankyně KSČM a předsedkyně Ropočtového výboru PS PČR: Jsem ráda, že zvítězil zdravý rozum a já mohu popřát ke zvolení Miloši Zemanovi naším prezidentem. Jeho rozhodnutí přispívají k rozvoji naší země a já doufám, že tomu tak bude i nadále.

Kateřina Konečná, europoslankyně za KSČM: Jasné názory, naslouchání občanům a stabilita naší země. Gratuluji Miloši Zemanovi ke zvolení prezidentem ČR. Více hlasů pro Miloše Zemana než ve volbách 2013 znamená potvrzení jeho politiky v minulém volebním období.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM