ANKETA PL: Je Zeman nezpůsobilý vykonávat funkci prezidenta ČR?

8. 1. 2018

Parlamentnilisty.cz: Tomáš Halík řekl: "Dát hlas pro Zemana bych považoval za těžké morální provinění proti zájmům naši země." Dle něj Zeman naší společnost svým chovaným táhl dolů a rozeštvával, vazně poškozoval politickou kulturu i pověst země v zahraničí, dával občanům špatný příklad a činil nás nevěrohodnými v očích našich spojenců. Zeman je prý nezpůsobilý vykonávat funkci prezidenta z důvodu zdravotních i morálních. Co si o tom myslíte?

Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM: Pro mne je vyjádření pana Halíka dalším důvodem pro volbu právě M. Zemana, protože někdo tak nevěrohodný jako je pan Halík není morálním vzorem pro občany naší země. vzpomenu na verš z písně K. Kryla, kdo o moralce káže.

Zdeněk Ondráček, poslanec PS PČR za KSČM: Pan Halík má právo se k volbě prezidenta vyjádřit jako každý jiný. Já s tím, co on uvádí nesouhlasím a v mnohém si myslím pravý opak. Jsem přesvědčen, že čím více "myslitelů" se podobně do volby ještě vyjádří, tím více hlasů Miloš Zeman v prvním kole získá. Český volič totiž není hloupý, umí sám zhodnotit, jak jejich prezident mluví, jak jedná i jak je zastupuje navenek. Nepotřebuje proto moudra žádného Halíka ani jiného fláterníka. Já osobně jsem byl také rozhodnut, že v prvním kole budu volit jiného z kandidátů, ale zřejmě to ještě přehodnotím. Vyjádření pana Halíka, že Zeman je nezpůsobilý vykonávat funkci prezidenta z důvodů zdravotních i morálních jsou totiž pro mě za hranicí vkusu. Děkuji pane Halíku, možná jste pomohl rozhodnout se dalším desítkám či stovkám voličů.

Josef Skála místopředseda ÚV KSČM: Komu na to chybí morální právo, kázání morálky by si měl odpustit. O páteru Halíkovi kolují i krajně nepěkné verze, týkající se jeho minulosti. Pokud vím, nedementoval jedinou z nich. Přinejmenším dva vážné poklesky se však dějí přímo před dnešními zraky. Prvou jsou vyděračské tirády, jimiž se nám pokouší vnutit kapitulaci před mafiemi, pašujícími do Evropy chaos, náboženskou intoleranci i ještě vážnější rizika. Pokud se tak trapné posluhování cizím velmocenským zájmům ohání Desaterem, je to vrchol nevkusu. Tím jsou i Halíkovy agitky za tzv. církevní restituce, tedy gigantický "desátek" na bázi nehorázného švindlu. Náš národní rodokmen zdobí Mistr Jan Hus, a ne pobělohorská loupež. Katecheta, světící pravý opak, by měl na morální témata mlčet jako pěna.

L. Petřík
Zdroj: