P. Kováčik: Vystavme stopku letargii

26. 10. 2017

Nejen handrkováním kolem voleb živ je člověk. Na našem potravinářském trhu dochází k tichému a již delší dobu pozvolnému zdražování. Možná si někteří odpovědní myslí, že lidé takovéto posuny v cenách neregistrují. Opak je pravdou. Vajíčka, máslo i pečivo zůstanou patrně na dnešních vyšších cenách bez ohledu na to, že zpracovatelé a výrobci toto nezapříčinili. Dovozová zelenina má tak vysoké ceny, že ji spotřebitelé přestávají v obvyklém množství kupovat a zůstává ležet na pultech obchodů. Tento stav zapříčinilo především chladné počasí v zahraničí. Je třeba se vrátit k řešení problémů, jako je třeba kvalita dovozových potravin, kde musí bezpodmínečně dojít urychleně k srovnání kvality a ceny, kterou zahraniční řetězce požadují. Mějme na vědomí, že řešení povolebních problémů nesmí odsunout do pozadí stav, který je třeba měnit. Mezi velké problémy bezesporu patří zdravotnictví i doprava. Nic nás neopravňuje podlehnout vzájemným atakům a osočování. Máme mezi sebou velmi dobré odborníky, kteří dovedou předkládat smysluplná řešení. Je třeba toho využít a zintenzivnit pracovní úsilí, jinak totiž nelze věci měnit a napravovat.

Ing. Pavel Kováčik, poslanec Parlamentu ČR za KSČM
Zdroj: