P. Kováčik: Buďme slušní

2. 10. 2017

Letošní parlamentní volby máme doslova za rohem. Politické strany stříhají metr. Co vše obnáší současné volební kampaně je mnohdy až neuvěřitelné, např. volební klipy slibující nemožné a nesplnitelné, na které jsou samozřejmě specialisté lídři ČSSD, v čele s Lubomírem Zaorálkem. Jiné strany se ve svých dílech vysmívají soupeřům. Dehonestace mezi jednotlivými politickými subjekty převažuje, ovšem ve větší míře, než bývalo zvykem.

Jsou však i jevy zcela nové, straníci, převážně ti ambiciózní, začali totiž útočit sami na sebe. Je až k nevíře, jak lidé v touze po moci ztrácejí glanc a soudnost. Nové je i napadání kandidátů, strhávání plakátů či krádeže billboardů. Člověk marně přemýšlí, kam až doba dospěla. Zdali je možné, že důstojnost, čestnost či rovná soutěž jdou stranou a na povrch se dostávají jen ty nejhorší lidské vlastnosti. Doufám, že nikdo z našich kandidátů se k takovým praktikám nesníží.

KSČM pracovala soustavně po celé volební období. Nepotřebujeme bombastické ani na cti utrhačné kampaně, které způsobují jediné, a to, že se lidé od politiků odvracejí a může se také přihodit, že tyto praktiky je odradí přijít k volebním urnám. Volební program, který KSČM předkládá, vznikl na základě komunikace s občany, jejich potřeb a nastolení nápravy činů vlád, které v naší republice v poslední době měly v rukou moc.  Preferujeme kontaktní kampaň v ulicích měst a obcí, protože je to jedna z nejlepších možností, jak hovořit s lidmi, vysvětlit program a získat jejich názory a připomínky k současnému dění.

Říjnové volby jsou prakticky jedinou možností, jak nastolit změnu v naší republice k lepšímu. Právě proto věřím v pomoc občanů, kteří s našimi názory ve většině souhlasí.

Autor: 
Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM, vedoucí kandidát KSČM pro volby do PSP ČR v kraji Vysočina 
Zdroj: 
Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM, vedoucí kandidát KSČM pro volby do PSP ČR v kraji Vysočina