P. Kováčik: Šarády před volbami

11. 7. 2017

Do voleb zbývá již málo času. I ten patrně bude bohužel zcela promarněn. Vládní koalice není schopna fungovat už jinak než ve vzájemném souboji a politických kampaních. Je škoda, že když jsme již začátkem roku navrhovali rozpuštění Poslanecké sněmovny právě z těchto důvodů, tak nikdo nebyl ochotný naslouchat. Občané mohli mít možnost znovu rozhodnout a udat směr, jakým se má naše republika vydat. Takto máme pouze ztracené měsíce stagnace, kdy již žádné významné opatření, jež by našim občanům pomohlo, nebude nejspíš schváleno. Souvisí to samozřejmě i s neochotou vládních stran zabývat se návrhy, které samy nepředložily, a to nehledě na jejich obsah.

Sociální demokraté před volbami slibují věci, které prosazovala a prosazuje KSČM. Nyní se diví, že jim lidé příliš nevěří. Do toho vznikají různé pokusy, jak vytvořit zdání nového z něčeho, co se již dávno naplno projevilo. Jde zvláště o spojení lidovců s marketingovým projektem Petra Gazdíka STAN, jenž se tváří, že již nemá s Kalouskem nic společného. Lidovce s Gazdíkem spojuje především podpora nemravných církevních restitucí a spojení s kýmkoliv, kdo je vytáhne k těm správným teplým křeslům. Co opravdu nabízejí, nikdo neví. Jejich dosavadní klipy připomínají kampaň Stanislava Grosse “Myslím to upřímně”, ale není jasné, co chtějí občanům nabídnout, kromě neustálého lísání se lidovců k sudetskému landsmanšaftu.

Tyto volby budou přitom velice zlomové. Začnou mít naši občané konečně vlastní prospěch z celkové ekonomické prosperity, nebo na ní bude profitovat jen pár vyvolených? Budeme konečně bránit naše národní zájmy, zvláště v oblasti bezpečnosti? Ukončíme byznys s dluhy a exekucemi? Já pevně věřím, že se nám to podaří a získáme dostatečnou podporu občanů a nedojde k tomu, aby moc uchopili ti, kteří se starají sami o sebe či zájmy lobbistů a zahraničních firem.

Autor: 
Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM
Zdroj: 
Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM