Prázdniny skončily

7. 9. 2017

Tak tu máme konec prázdnin a začátek nového školního roku. Ale taky konec klidu před bouří, co se voleb do PS PČR týká. A začíná být čím dál větší dusno. A letos snad poprvé po roce 1989 nejen mezi koalicí a opozicí, ale a to hlavně mezi jednotlivými koaličními stranami navzájem. Jak dojemné pro voliče. Všichni by se rádi udrželi u „koryt“. Když to tak pozoruji po svém skoro dvacetiletém působení v komunální a regionální politice, dočkáme se i v parlamentu situace, kdy vznikne „velká koalice“ všech proti KSČM a pravděpodobně i ANO. A nebo volič rozhodne jinak? Docela se bavím, jak představitelé všech zavedených politických stran, které se tu postupně od převratu střídali ve správě státu vědí(až nyní?), jak to správně dělat. Kdo tu např. po celá léta zpravoval naše zemědělství? A výsledek? Páchnoucí bioplynové stanice, kukuřice, řepka.  Máslo „za pade“ a dráž a možná na vánoce ani nebude, vždyť jsme zlikvidovali celá stáda krav. A brambory? Nepotřebujeme pěstovat, vždyť je dovezeme odjinud z EU. Kdo tu spravoval celá léta školství? Na kolikátém místě na světě co do kvality byla a je dnes Karlova universita? Raději nebudu pokračovat. Všichni se chválí, jak to do teď dělali bezvadně. A co ty voliči, co ty na to?

Milan Plodík, zastupitel Kraje Vysočina za KSČM