Pohodové odpoledne v Jihlavě

24. 9. 2019

Již třetí ročník okresního setkání členů a příznivců KSČM proběhl v sobotu 21. září v Jihlavě. V půvabném prostředí tzv. parkánu, které přímo vybízí k posezení a odpočinku, bylo pro návštěvníky připraveno občerstvení, vyhrávalo duo MUSTAFO a především báječně svítilo sluníčko a dotvářelo tak příjemnou atmosféru. K celkové pohodě přispěla i přítomnost tří zajímavých hostů. Z nedalekého Batelova přijel Vítězslav Stoklasa, básník, jehož verše dojímají i burcují na stránkách Haló novin nebo třeba při pietním aktu v Mnichu, a který loni nejen vydal sbírku „Doteky života“, ale taky oslavil neuvěřitelné 90 narozeniny. Tím byla jeho účast vzácnější. Z pódia pozdravil jménem svým i okresu Pelhřimov krajský předseda Roman Ondrušek a potom už slovo patřilo předsedovi ÚV KSČM Vojtěchu Filipovi. V razantním projevu shrnul současnou politickou situaci, objasnil některé události a jejich pozadí a pozastavil se nad úlohou médií a jimi vedených kampaní. Sklidil dlouhý potlesk … Po oficiální části následovalo očekávané losování tomboly, nesoucí se ve znamení levandule, jejíž lehce nostalgická vůně k nadcházejícímu podzimu prostě patří. Své majitele si našly voňavé svíčky, soli a pěny do koupele, domácí potřeby, polštářky, cukrovinky a sirupy, hlavní cenou byl adventní zájezd pro dva do Lince, pořádaný ZO Brtnice. Dárky určitě udělaly radost, ale i ti, kdo tentokrát nevyhráli, setrvali, povídali si s hosty, někteří zpívali s muzikou a v závěru došlo dokonce i na tanec. Co dodat? Bylo to krásné odpoledne, na které budeme rádi vzpomínat.

Helena Vrzalová, předsedkyně OV Jihlava

Vítězslav Stoklasa – Opravdová cennost

Dostal jsem dárek nesmírné ceny,
dostal jsem polibek od krásné ženy.

Pro vzácný briliant sáhla si k srdci,
jemně ho přitiskla na moji líci.

To malé místečko bude mi žhnouti
do konce mojí životní pouti …