Užíváte správně léky?

25. 10. 2019

Jste si jisti, že správně užíváte předepsané léky? Nejsou některé vaše problémy vlastně vedlejšími účinky léčby? Zapíjíte ibalgin colou? Víte, na co všechno se můžete zeptat lékárníka? Vadí vám stále se měnící doplatky na léky? Tyto a řadu dalších otázek položil PharmDr. Miloslav Vrzal účastníkům besedy „Aby léky pomáhaly“  24. října na OV KSČM v Jihlavě, aby poté vysvětlil správné odpovědi. Řeč přišla i na očkování, dietní režim, stále častější nedostupnost či zaměňování léků, přítomní měli možnost zkonzultovat i své vlastní neduhy a ptát se na užívané kombinace léků. Dvě hodiny zajímavých informací uběhly hodně rychle, v závěru účastníci vyplnili ještě dotazníky, v nichž si ověřili své znalosti užívání antibiotik. Co myslíte, pomůže vám penicilín při viróze? Můžete si sami doma otestovat, jestli je vaše bolení v krku nachlazení nebo už angína? Pokud byste chtěli znát odpovědi, je možné besedu dohodnout i u vás, Dr. Vrzal je naším členem a zároveň odborníkem, který téma prezentuje poutavě a na vysoké úrovni. Stačí se obrátit na jihlavský okresní výbor, rádi setkání zprostředkujeme. Protože tahle akce opravdu stála za to – a na jaře chystáme pokračování.

Helena Vrzalová, předsedkyně OV Jihlava